Hundtokig 2 barnsmamma med sinne för humor:)

2014-04-30
10:22:41

Valborg.

Valborg idag och här sitter jag med en kopp kaffe och tar det lugnt.
Freja sover, Thilda är på dagis och Johan som faktiskt är ledig idag är ute och håller på i trädgården. Massa ris och bråte som ska köras till återvinningen.
Alldeles strax kommer min allra bästa vän Vicka hit på besök! Alltid lika mysigt! En vän som jag håller väldigt nära hjärtat och som alltid finns där i vått och tort! Känt varandra nu i 10 år. . helt galet vad tiden går fort!
I maj ska Vicka och hennes Simon ha bebis oh som jag längtar!! Ska bli så himla mysigt att bli "moster" igen 💜

Igår var Exon och jag iväg och tränade! Gick jätte bra även om min rygg fortfarande fuckar ur.. humöret var inte helt 100 men man blir ju på så mycket bättre humör utav att tillbringa några timmar hos min fina vän Jannica på Fröstorps Hundcenter 💜
Började träna in två nya moment på Exon som jag behöver ha tävlingsmässigt sen. Rutan och framförgående. Rutan tror jag att vi kommer att lära in hyfsat fort för där fattade han galoppen ganska snabbt. . däremot framförgåendet kan nog bli lite att bita i.. återigen får jag problem med att han inte "vågar" gå ut i kopplet och "dra" framför mig.. återigen är vi tillbaka på att jag haft för mycket lydnad på honom.. men med mycket träning så att han förstår att det är okej så lyckas vi nog med det också :)
för er som inte vet vad rutan och framförgående är kommer det är en beskrivning i korta drag.

Rutan: En ruta med fyra konor sätts upp. På ett visst avstånd sätter du hunden fot, riktar in den mot rutan och kommenderar "rutan". Hunden ska då springa in i rutan och ställa sig där, inte lägga eller sätta sig utan hunden ska stå och stå kvar tills momentet är Slut.

Framförgående: Hunden ställs i position stå, du ställer dig bakom hunden och kommenderar "framåt" hunden ska då gå i lagom takt framåt och kopplet ska vara sträck till föraren som följer med bakom. Efter en bit kommenderar man "stå" hunden ska då stanna och ställa sig i ståposition du går upp jämte hunden (hunden ska fortfarande stå och får inte sätta sig ner) och tar upp den i kommandot "fot" och går vidare med hunden i fotgående.

Korta drag vad det innebär. kommandona jag skrivit är dem jag använder. sen kan det vara olika vad man har för kommandon på sin hund.
Så detta tränar vi mycket nu och även dem momenten som ingår i lydnads klass 1 :)

Nehe nu kommer Vicka så vi hörs sen!!

puss